Tavaszi szél gyöngyöt áraszt

———————
Csókolom, szép jó napot :)

Érzitek ezt a gyönyörű, napfényes üde tavaszt, ami odakint tombol? Ébredezik a természet, rügyeznek a fák és hasonló közhelyek gyűrűjében a Bigyibogyó blog is kicsit összébb szedi most magát. A tavaszi időszak teljesen alkalmas a megújulásra, régi dolgok újrakezdésére és teljesen új dolgokba való belekezdésbe, tehát lényegében mindenre, amire a halandó ember nem ér rá. (Például edzeni is járok meg leszoktam a bagóról, de ez más lapra tartozik :D )

Nos, ahogyan azt nem olyan régen a facebook oldalon kinyilatkoztattam fotókkal kísérve, igyekeztem valami nagyon szép dologgal előmerészkedni nem kevés hallgatás után. Úgy gondolom, sikerült is, a tavaszi üde, friss színkombinációk és virágok nehezen okoznának csalódást.

Egy elég régi peyote mintámat kaptam elő. Fülbevaló és karkötő változata is létezik. Nemes egyszerűséggel tavaszi néven futott ez a mintaszett, most azonban megreformáltam picit. Egyrészt új, előnyösebb színeket kapott, másrészt átkereszteltem “…virágom, virágom” névre, ami azért mégis csak költőibb egy kicsit.

Íme a fotók, nekem, be kell valljam, eszméletlenül tetszik:

Nos ahogyan említettem, át lett festve a minta előnyösebb színösszeállításra. Ez nem csak annyit takar, hogy esztétikusabb a végeredmény, ami amúgy igaz, hanem azt is jelenti, hogy olyan gyöngyök alkotják az ékszert, amit szerénységemnél lehet egy az egyben megvásárolni, mindjárt mondom, hogy hol.

Tehát nem kell egyenként kosárba pakolni; nem kell fotókat nagyítóval vizsgálgatni, hogy vajon élőben is jó lesz-e a szín; nem kell három helyről berendelni (háromszoros postaköltségen), valamint nem kell teljes 5 grammos csomagokat venni, amivel aztán vagy kezdesz valamit a későbbiekben, vagy nem. Mindez nem kis szó, hiszen 10 azaz tíz árnyalatról beszélünk, szóval elég melós lenne maga a hozzávaló gyöngy beszerzése is. Valamint még a webshopbiztos fűzésmintáknál is jobb, hiszen nem fogy ki valamelyik árnyalat a boltból, maximum az összes egyszerre :D

Magyarul egységcsomagot készítettem. Nem ez az első egységcsomagom, de eddig ez a legjobb, szóval fogadjátok szeretettel :)

A minta ingyenes, tekintve hogy már kerek négy éve nyilvános és letölthető, egyébként ez az egyik legnépszerűbb mintám, itt találod:
http://www.bigyibogyo.com/mintak/ecs.p12.0002.viragomviragom.pdf

A hozzá kapható gyöngykészletet pedig itt:

“…virágom, virágom” tavaszi karkötő – peyote

A fülbevaló ugyan nem lett átszínezve és nem része az egységcsomagnak, azért ideírom a linkjét, valamint a Bigyibogyó mintatárban is szerepel:
http://www.bigyibogyo.com/mintak/tavaszikerek.pdf

Julien király

Na ki etett már madagaszkári gyűrűsfarkú makit? Hát én, bizony :)

A Nyíregyházi Állatparkban jártam a múlt héten, ahol az a megtiszteltetés ért, hogy Julien király színe elé járulhattam. Némi száraz macskakaja segítségével egészen könnyű elcsábítani – ezt nem én csempésztem be a makikhoz, hanem a gondozójuk alattvalójuk nyomta a kezembe.

Tőle azt is megtudtam, hogy Julien király tulajdonképpen Julienne királynő, mert a makiknál girl power van, szóval a Madagaszkár mese ennyiben hibádzik.

dzsulien

Persze a többi állat is fantasztikus volt (a csótányoktól mondjuk kivert a víz*), de őfelségével van közös fotóm, úgyhogy teljesen be vagyok zsongva :)

JULIENKIRÁLY

Itt is egy minta ennek örömére:

julienkirály


Katt a képre, vagy a linkre:
http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/peyote/julienkiraly.pdf

Ha kétségeid lennének (csak mert nekem voltak): a lábfetisiszta Mort egérmaki akar lenni. A vonzalom amúgy teljesen érthető, a gyűrűsfarkú makinak nagyon puha párnás talpai vannak <3

Risza :)
*Nem vagyok ízeltláb-fóbiás, csak hát külön barlangjuk van, ahova be kell bújni hozzájuk és mikor megláttam a tenyérnyi csótányokat bandázni a sarokban, tágasabbnak éreztem odakint.

Kutyaszépségverseny és gyöngy fülbevaló

Ivartalanított kutyusok versengenek majd június 7-én a KÖKI Terminal tetőkertjén. Szépségverseny és ügyességi verseny is lesz, ahol a kutyusok megmutathatják, mit tudnak :) <3 Egyetlen feltétele a részvételnek, hogy ivartalanított legyen a kedvenced, amúgy mehet mindenki nemre, korra, fajtára való tekintet nélkül. Nevezni lehet itt: http://kokiterminal.hu/kutyakiallitas/

Hogy ez engem miben érint?

Nos, lesz tombola játék a programok között, amin Bigyibogyós fülbevalókat is lehet nyerni.
Szuper színekből összeállított könnyű, nyári füliket készítettem erre a célra

bronz

zöld

rózsafüli

pirosfüli

kékfüli

A virág fülik huichol stílusban készültek, a superduós fülik pedig Mu Wave mintája alapján.

Kedves érdekesség, hogy minden kategóriában (kis, közepes és nagytestű kutya) kiválasztják a legszebb örökbefogadott és a legszebb fekete kutyát.
Szóval érdemes ellátogatni jövő szombaton a Köki Terminál tetőkertre, mert kellemes, vidám délutánnak ígérkezik :)

A nevezési díj és a tombola bevétele is a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület részére folyik be adományként, így nem csak jól fogod magad érezni, hanem egyúttal még segítesz is mentett állatoknak.

Tehát
Nevezés itt: http://kokiterminal.hu/kutyakiallitas/
Részletek itt: a kutyakiállítás plakátja
Zöld Zebra itt: http://zoldzebra.hu

Összefogtunk a Gyöngyvásár.hu webáruházzal

és ezzel is Te jársz a legjobban :)

Ismered a webshopbiztos fűzésmintáimat?

A delica gyönggyel fűzhető peyote mintáknál nagyon fontos a színkód, ugyanakkor nehéz beszerezni egyetlen helyről minden szükséges színt.
Erre a fogós problémára nagyszerű megoldás a webshopbiztos fűzésminta, hiszen ezek a minták egy-egy webáruház már meglévő delica színkínálata alapján készülnek, innen a “webshopbiztos” elnevezés.


A Gyöngyvásár.hu és a Bigyibogyó Bolt közös projektjének keretében oda-vissza kedvezményt találtunk ki a számodra.

Gyöngyvásár –> Bigyibogyó
Ha vásárolsz webshopbiztos fűzésmintát tőlem itt: http://bolt.bigyibogyo.com/, bármennyit és bármilyen értékben, küldök a rendelésed mellé egy kupont, melyet a Gyöngyvásár.hu oldalon válthatsz be.
Érvényessége: 2014. december 31.
Értéke: 10 %
Beváltás: akárhányszor beválthatod
Mire: bármilyen japán gyöngyre

Tudtad? A Gyöngyvásárnál 1 g-os kiszerelésben vásárolhatsz delica gyöngyöt, így ha csak kevés kell egy színből a mintába, nem szükséges a többszörös mennyiséget megvásárolnod.
Egy gramm gyöngy kb. 200 db.Bigyibogyó –> Gyöngyvásár
Fordítva is érdemes beszállni a játékba – ha japán gyöngyöt vásárolsz a Gyöngyvásár.hu oldalon, ők küldenek egy kupont a rendelésedhez, melyet nálam válthatsz be.
Érvényessége: 2014. december 31.
Értéke: 10 %
Beváltás: egyszeri alkalommal
Mire: mindenre, kivéve kész ékszereket

Részleteket olvashatsz itt: http://www.gyongyvasar.hu/gyongyhoz-a-mintat-kupon


Hogy még könnyebb dolgod legyen, egy külön pakkban össze is szedtem a Gyöngyvásár webáruház részére készült webshopbiztos mintákat, ezek közül válogathatsz ezen az oldalon:

http://bolt.bigyibogyo.com/gyongyvasar-mintak


Mindez Neked miért jó?
Gyakorlatilag három lépésben intézheted egyetlen ékszer fűzését:

  1. Vásárolsz egy mintát
  2. Vásárolsz hozzá gyöngyöt (vagy fordítva)
  3. Fűzöl

ÉS

  • egyetlen boltnak kell csak postaköltséget fizetned
  • biztos, hogy minden színárnyalatot megtalálsz
  • a második lépésnél már válthatod is be a kedvezményedet!

cseresznyeminta

Kánikula kollekció

Gondoltam egy nagyot és fogtam három karácsonyi kerek medál mintámat és átszíneztem kánikulai színekre.
Jön a nyár, szívesebben viseljük a hűsítő, friss gyümölcs-színeket, ezeket használtam hát a színpaletta-cseréhez.

Nagyon szeretem színpárként a
– kéket zölddel
– az áfonyát lime-zölddel – ez a medál most különösen üde hatásúra sikerült -,
– valamint a tűzpiros színt türkizzel


medals

Előre nem megfontolt szándékkal kutattam a karácsonyi mintáim között, akkor láttam együtt ezeket a kerek mintákat és befészkelt a fejembe az ötlet, hogy egy kis pingálást követően a téli, elegáns hatást könnyen át lehet fordítani nyári, vidám hangulatra, így született a Kánikula Kollekció:

Farmer-pólóhoz és nőies, könnyű nyári ruhához egyaránt ajánlom őket:
zöldkék-kerek
Letölthető innen: http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/kerek/kanikula1.pdf
tűzpiros-türkiz-arany kerek
Letölthető innen: http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/kerek/kanikula2.pdf
áfonya-sárgászöld
Letölthető innen: http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/kerek/kanikula3.pdf
Méret:
11/0 delicából készítve tökéletesen kerek, 4×4 cm-es korongot kapsz
Egy koronghoz kereken 500 db gyöngy szükséges

Jó szórakozást hozzá :)

Cica 10 színből

Bájos cicalány modellkedett a mai peyote mintához :)
Többen célozgattak már rá, hogy nincs cicás minta a gyűjteményben.
Valaki egyszer azt a megfigyelését is megosztotta velem, hogy szerinte a legtöbb gyöngyös lánynak van cicája. Egyébként ebben tényleg van valami, nagyon sok gyöngyöstől hallottam már említeni.

Naná, a cica jó. Nekünk is van négy :)
Szóval nem tisztázott, miért nem volt eddig cicás karkötő a pakkban, de most ezt pótoljuk.

A modell borzasztóan édes, ez a tekintet pedig felülmúl mindent.

Lutri2
lutricica2

A minta pdf doksija letölthető a mintára kattintva vagy erről a linkről:
http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/peyote/lutri.pdf
Mindössze tíz delica árnyalatból készült, mind létezik és kapható is :)

Na de ki a fotómodell?

Lutri cica a Budaörsi Állatmenhelyen lakik.
Szomorú sorsa van, hiszen leukosis-os, ezért más cicákkal nem érintkezhet. Pici ketrecben éldegél egyedül, ami egészen szomorú tény, főleg ha megnézed ezt a tüneményes pofit a beszédes tekintettel.
Elmondás alapján nem csak a külseje tüneményes, hanem a természete is: életvidám, bújós, barátságos cica, aki igényli a törődést és a szeretetet.
Valamint nincsen neki gazdija :(

Pici hátsó szándékkal készült róla a minta, őszintén remélem, hogy legalább egy kicsikét rásegíthetek Lutri cica gazdisodására. Boldogan magamhoz venném, mert szerelem ez első látásra :), de hát az egészséges cicáim mellé sajnos nem lehet.

Fontos, hogy a betegsége miatt csak lakásba mehet, szerető, figyelmes gazdi mellé, valamint egyke cicának.
Emberre és másfajta állatra nem fertőző, de a többi cicára sajnos igen, így pont a cicaszeretők zöme esik ki a lehetséges gazdijelöltek köréből.
Szóval erős hátránnyal indul Lutri, de bízom benne, hogy ő is megtalálja az álomgazdit.

Ha pedig ez megtörténik, a friss cica-gazdi kap tőlem egy ajándékot, mégpedig ezt a Lutriról mintázott fekete-fehér lógikás táskadíszt és két hatalmas virtuális puszit :)

lutrilógika
lutrilógika2

Lutri cicát itt lehet megtekinteni és örökbe fogadni:
http://www.budaorsiallatmenhely.hu/pet/lutri/

Nagy szeretettel és várakozással fogadja a gazdijelölteket :)

Lesifotók

Elcsíptem a Húsvéti Nyuszit, amint éppen a kertünkben somfordál.

Zöld-fehér kockás kertésznadrágja van (ahogy mindig is sejtettem), kék alapon pöttyös talicskával. Nem a divatbolondériájáért szeretjük, de az is lehet, hogy hipszter nyuszi. Végső soron az egy divatirányzat, nem?

Ez az ő magánügye, inkább nem feszegetem, főleg hogy gyönyörű festett tojást hagyott a fűben. Annyira szép, hogy jófej leszek és nem adom át a pöttyös-kockás kínos fotókat a bulvársajtónak, csak Neked mutatom meg.

Boldog Húsvétot :)

husvetinyuszi1

husvetinyuszi2

A karton nyuszi a Praktika magazin idei 4. számában jelent meg, kivágható-ragasztható sablonként.


Aki meg rossz volt egész évben, beleülhet ennek a furcsa húsvéti nyuszinak az ölébe (reméljük nem fertőző a baja).
Már amennyiben feltételezzük, hogy a Nyuszi úgy működik, mint a Mikulás.

blogbahúsvétinyúl

Rainbow Dash

Semmit nem tudtam Rainbow Dash-ről, csak hogy babakék póni babapofival (nagyon baba :D ) és szivárványszín, hosszú farokkal. Ja, meg hogy sokan szeretik.

Úgyhogy.
Terveztem egy mintát Rainbow Dash-sel némi külső nyomásra és utánanéztem, kicsoda-micsoda is ez a jószág.

Rainbow Dash az Én kicsi pónim mesesorozat szereplője. Megijedtem elsőre, hogy ennyire selejtes a memóriám, mert erre a pónira nemigen emlékeztem gyerekkoromból. Na nem mintha nagy pónis lettem volna, de egy szivárványszínű pónifarokra tán csak emlékeznék.
De nincs gond, RD egy új pónigeneráció tagja, tehát nem is emlékezhetek rá. (A Cavinton még várhat)

Ő a leggyorsabb Pegazus PonyVille-ben. Ő a felelős az időjárásért (már tudjuk, kit kell megagyalni a tavaszi hó meg a túl enyhe tél miatt); a hűséget képviseli (helyes); laza, sokat alszik (rokon lélek), szeret versengeni.

Dióhéjban ennyi a lényeg, az érdeklődés felkeltésére bőven elég, az érintettek meg már úgyis ismerik :)

Íme a peyote karkötő minta, páros egyszemes:

rainbowdash

Ez a példány 15 centis lesz elkészítve.
A mintát megtalálod a képre kattintva, vagy ITT:
http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/peyote/rainbowdash.pdf

Mivel későn kaptam észbe a célcsoport demográfiai hovatartozását illetően, létezik egy 17 centis felnőtt verzió is, ha érdekel, szólj kérlek :) (eskü nem foglak kinevetni)

Ez meg itt két norvég mintás pulóveres póni, csak úgy (a neten találtam)

póni

Nyuszis charm-készlet Húsvétra

Mindjárt itt a Húsvét, úgyhogy ha most állsz neki saját két kezeddel fabrikálni a rávalót, akkor gondban lehetsz. Vagy nem :)

Az alábbi charm-készletet a Húsvét ikonikus alakjaiból állítottam össze (a répát kivéve, mert az inkább a nyuszihoz kapcsolódik, aki pedig a Húsvéthoz, úgyhogy közvetetten mégis), akár maradék gyöngyből is elkészíthetők.
A kacsa eredetileg csibének indult, aztán valahogy kacsa lett belőle. Nem terveztem újra, mert a kacsa is húsvéti és hát elég aranyos lett :)

Karlánchoz szoktam készíteni az ilyesmit fityegőnek, de ha nagyon nincs időd, vagy csak egyiket-másikat szeretnéd megfűzni, akár mobilékszernek is kedves ajándék lehet.

húsvét

A képre kattinva, vagy ezen a linken:
http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/charm/husvet.charm.pdf

érhető el a letölthető PDF minta.

Brick technikával készülnek az apróságok.
(Tudom, lógok még egy tutorial-lal is, nem felejtettem el)

Jó szórakozást!

Húsvéti nyuszi

Tény 1.: Ez egy gyöngyös blog
Tény 2.: Erről a fonalból horgolt nyúlról már harmadszorra blogolok (mármint nem ugyanerről, hanem hasonló másikokról)
Tény 3.: Jön a Húsvét, nyúl kell.

Nem szoktam túl nagy erőkkel készülni a Húsvétra, de eszembe jutott, hogy van egy nagyon jópofa horgolt nyúl mintám félretéve és eddig még csak pirosban és feketében készítettem el (vudu vérnyúl néven :P)
Aztán meg az is lehet, hogy aki gyöngyözik, az más jellegű kreatív tevékenységet is végez, nekik ajánlom szeretettel ezt a nagyon jó kis horgolás-mintát.
Egyszerű elkészíteni, mert egy szálból készül jóformán az egész, csak a karjait kell külön horgolni és aztán felerősíteni.

Kisgyerekek imádni fogják Húsvétra és lehet alaposan abajgatni-gyötörni, szemben az élő nyuszival ;)

Minta itt: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=346637.0#axzz2xS4xilKI

nyuszi1

A fehér pamacs farok imádnivaló :D
nyuszi2

Igazi pózerek vagyunk

nyuszi3

Húsvétig még van idő, lehet belőle készíteni jó sokat :)