Tavaszi szél gyöngyöt áraszt

———————
Csókolom, szép jó napot :)

Érzitek ezt a gyönyörű, napfényes üde tavaszt, ami odakint tombol? Ébredezik a természet, rügyeznek a fák és hasonló közhelyek gyűrűjében a Bigyibogyó blog is kicsit összébb szedi most magát. A tavaszi időszak teljesen alkalmas a megújulásra, régi dolgok újrakezdésére és teljesen új dolgokba való belekezdésbe, tehát lényegében mindenre, amire a halandó ember nem ér rá. (Például edzeni is járok meg leszoktam a bagóról, de ez más lapra tartozik :D )

Nos, ahogyan azt nem olyan régen a facebook oldalon kinyilatkoztattam fotókkal kísérve, igyekeztem valami nagyon szép dologgal előmerészkedni nem kevés hallgatás után. Úgy gondolom, sikerült is, a tavaszi üde, friss színkombinációk és virágok nehezen okoznának csalódást.

Egy elég régi peyote mintámat kaptam elő. Fülbevaló és karkötő változata is létezik. Nemes egyszerűséggel tavaszi néven futott ez a mintaszett, most azonban megreformáltam picit. Egyrészt új, előnyösebb színeket kapott, másrészt átkereszteltem “…virágom, virágom” névre, ami azért mégis csak költőibb egy kicsit.

Íme a fotók, nekem, be kell valljam, eszméletlenül tetszik:

Nos ahogyan említettem, át lett festve a minta előnyösebb színösszeállításra. Ez nem csak annyit takar, hogy esztétikusabb a végeredmény, ami amúgy igaz, hanem azt is jelenti, hogy olyan gyöngyök alkotják az ékszert, amit szerénységemnél lehet egy az egyben megvásárolni, mindjárt mondom, hogy hol.

Tehát nem kell egyenként kosárba pakolni; nem kell fotókat nagyítóval vizsgálgatni, hogy vajon élőben is jó lesz-e a szín; nem kell három helyről berendelni (háromszoros postaköltségen), valamint nem kell teljes 5 grammos csomagokat venni, amivel aztán vagy kezdesz valamit a későbbiekben, vagy nem. Mindez nem kis szó, hiszen 10 azaz tíz árnyalatról beszélünk, szóval elég melós lenne maga a hozzávaló gyöngy beszerzése is. Valamint még a webshopbiztos fűzésmintáknál is jobb, hiszen nem fogy ki valamelyik árnyalat a boltból, maximum az összes egyszerre :D

Magyarul egységcsomagot készítettem. Nem ez az első egységcsomagom, de eddig ez a legjobb, szóval fogadjátok szeretettel :)

A minta ingyenes, tekintve hogy már kerek négy éve nyilvános és letölthető, egyébként ez az egyik legnépszerűbb mintám, itt találod:
http://www.bigyibogyo.com/mintak/ecs.p12.0002.viragomviragom.pdf

A hozzá kapható gyöngykészletet pedig itt:

“…virágom, virágom” tavaszi karkötő – peyote

A fülbevaló ugyan nem lett átszínezve és nem része az egységcsomagnak, azért ideírom a linkjét, valamint a Bigyibogyó mintatárban is szerepel:
http://www.bigyibogyo.com/mintak/tavaszikerek.pdf

Posted in blog, páros peyote, Peyote, peyote karkötő, peyote minta | Tagged , , , , , , | Leave a comment

Julien király

Na ki etett már madagaszkári gyűrűsfarkú makit? Hát én, bizony :)

A Nyíregyházi Állatparkban jártam a múlt héten, ahol az a megtiszteltetés ért, hogy Julien király színe elé járulhattam. Némi száraz macskakaja segítségével egészen könnyű elcsábítani – ezt nem én csempésztem be a makikhoz, hanem a gondozójuk alattvalójuk nyomta a kezembe.

Tőle azt is megtudtam, hogy Julien király tulajdonképpen Julienne királynő, mert a makiknál girl power van, szóval a Madagaszkár mese ennyiben hibádzik.

dzsulien

Persze a többi állat is fantasztikus volt (a csótányoktól mondjuk kivert a víz*), de őfelségével van közös fotóm, úgyhogy teljesen be vagyok zsongva :)

JULIENKIRÁLY

Itt is egy minta ennek örömére:

julienkirály


Katt a képre, vagy a linkre:
http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/peyote/julienkiraly.pdf

Ha kétségeid lennének (csak mert nekem voltak): a lábfetisiszta Mort egérmaki akar lenni. A vonzalom amúgy teljesen érthető, a gyűrűsfarkú makinak nagyon puha párnás talpai vannak <3

Risza :)
*Nem vagyok ízeltláb-fóbiás, csak hát külön barlangjuk van, ahova be kell bújni hozzájuk és mikor megláttam a tenyérnyi csótányokat bandázni a sarokban, tágasabbnak éreztem odakint.

Posted in blog, minta | Tagged , , | Leave a comment

Kutyaszépségverseny és gyöngy fülbevaló

Ivartalanított kutyusok versengenek majd június 7-én a KÖKI Terminal tetőkertjén. Szépségverseny és ügyességi verseny is lesz, ahol a kutyusok megmutathatják, mit tudnak :) <3 Egyetlen feltétele a részvételnek, hogy ivartalanított legyen a kedvenced, amúgy mehet mindenki nemre, korra, fajtára való tekintet nélkül. Nevezni lehet itt: http://kokiterminal.hu/kutyakiallitas/

Hogy ez engem miben érint?

Nos, lesz tombola játék a programok között, amin Bigyibogyós fülbevalókat is lehet nyerni.
Szuper színekből összeállított könnyű, nyári füliket készítettem erre a célra

bronz

zöld

rózsafüli

pirosfüli

kékfüli

A virág fülik huichol stílusban készültek, a superduós fülik pedig Mu Wave mintája alapján.

Kedves érdekesség, hogy minden kategóriában (kis, közepes és nagytestű kutya) kiválasztják a legszebb örökbefogadott és a legszebb fekete kutyát.
Szóval érdemes ellátogatni jövő szombaton a Köki Terminál tetőkertre, mert kellemes, vidám délutánnak ígérkezik :)

A nevezési díj és a tombola bevétele is a Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület részére folyik be adományként, így nem csak jól fogod magad érezni, hanem egyúttal még segítesz is mentett állatoknak.

Tehát
Nevezés itt: http://kokiterminal.hu/kutyakiallitas/
Részletek itt: a kutyakiállítás plakátja
Zöld Zebra itt: http://zoldzebra.hu

Posted in blog | Tagged , , , , | Leave a comment

Összefogtunk a Gyöngyvásár.hu webáruházzal

és ezzel is Te jársz a legjobban :)

Ismered a webshopbiztos fűzésmintáimat?

A delica gyönggyel fűzhető peyote mintáknál nagyon fontos a színkód, ugyanakkor nehéz beszerezni egyetlen helyről minden szükséges színt.
Erre a fogós problémára nagyszerű megoldás a webshopbiztos fűzésminta, hiszen ezek a minták egy-egy webáruház már meglévő delica színkínálata alapján készülnek, innen a “webshopbiztos” elnevezés.


A Gyöngyvásár.hu és a Bigyibogyó Bolt közös projektjének keretében oda-vissza kedvezményt találtunk ki a számodra.

Gyöngyvásár –> Bigyibogyó
Ha vásárolsz webshopbiztos fűzésmintát tőlem itt: http://bolt.bigyibogyo.com/, bármennyit és bármilyen értékben, küldök a rendelésed mellé egy kupont, melyet a Gyöngyvásár.hu oldalon válthatsz be.
Érvényessége: 2014. december 31.
Értéke: 10 %
Beváltás: akárhányszor beválthatod
Mire: bármilyen japán gyöngyre

Tudtad? A Gyöngyvásárnál 1 g-os kiszerelésben vásárolhatsz delica gyöngyöt, így ha csak kevés kell egy színből a mintába, nem szükséges a többszörös mennyiséget megvásárolnod.
Egy gramm gyöngy kb. 200 db.Bigyibogyó –> Gyöngyvásár
Fordítva is érdemes beszállni a játékba – ha japán gyöngyöt vásárolsz a Gyöngyvásár.hu oldalon, ők küldenek egy kupont a rendelésedhez, melyet nálam válthatsz be.
Érvényessége: 2014. december 31.
Értéke: 10 %
Beváltás: egyszeri alkalommal
Mire: mindenre, kivéve kész ékszereket

Részleteket olvashatsz itt: http://www.gyongyvasar.hu/gyongyhoz-a-mintat-kupon


Hogy még könnyebb dolgod legyen, egy külön pakkban össze is szedtem a Gyöngyvásár webáruház részére készült webshopbiztos mintákat, ezek közül válogathatsz ezen az oldalon:

http://bolt.bigyibogyo.com/gyongyvasar-mintak


Mindez Neked miért jó?
Gyakorlatilag három lépésben intézheted egyetlen ékszer fűzését:

  1. Vásárolsz egy mintát
  2. Vásárolsz hozzá gyöngyöt (vagy fordítva)
  3. Fűzöl

ÉS

  • egyetlen boltnak kell csak postaköltséget fizetned
  • biztos, hogy minden színárnyalatot megtalálsz
  • a második lépésnél már válthatod is be a kedvezményedet!

cseresznyeminta

Posted in blog | Tagged , , , | Leave a comment

Kánikula kollekció

Gondoltam egy nagyot és fogtam három karácsonyi kerek medál mintámat és átszíneztem kánikulai színekre.
Jön a nyár, szívesebben viseljük a hűsítő, friss gyümölcs-színeket, ezeket használtam hát a színpaletta-cseréhez.

Nagyon szeretem színpárként a
– kéket zölddel
– az áfonyát lime-zölddel – ez a medál most különösen üde hatásúra sikerült -,
– valamint a tűzpiros színt türkizzel


medals

Előre nem megfontolt szándékkal kutattam a karácsonyi mintáim között, akkor láttam együtt ezeket a kerek mintákat és befészkelt a fejembe az ötlet, hogy egy kis pingálást követően a téli, elegáns hatást könnyen át lehet fordítani nyári, vidám hangulatra, így született a Kánikula Kollekció:

Farmer-pólóhoz és nőies, könnyű nyári ruhához egyaránt ajánlom őket:
zöldkék-kerek
Letölthető innen: http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/kerek/kanikula1.pdf
tűzpiros-türkiz-arany kerek
Letölthető innen: http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/kerek/kanikula2.pdf
áfonya-sárgászöld
Letölthető innen: http://bigyibogyo.com/gyujtemeny/kerek/kanikula3.pdf
Méret:
11/0 delicából készítve tökéletesen kerek, 4×4 cm-es korongot kapsz
Egy koronghoz kereken 500 db gyöngy szükséges

Jó szórakozást hozzá :)

Posted in blog, minta | Tagged , , , , , | Leave a comment